Dry Needling

DRY NEEDLING

Sinds 2009 passen Merlijn en Hung Dry needling toe binnen de fysiotherapie. Dit is door de jaren heen een van de specialisaties binnen de praktijk geworden.
Dry needling is een behandelmethode om een verharding/knoop (triggerpoint) in de spier te deactiveren. Triggerpoints kunnen zich uiten in lokale pijn en/of stijfheid en kunnen ook een uitstralende pijn veroorzaken. Daarnaast kunnen triggerpoints ook voor krachtsverlies en verminderd uithoudingsvermogen zorgen. De fysiotherapeut onderzoekt de spier op triggerpoints. Deze triggerpoint wordt middels een “droge” acupunctuurnaald aangeprikt. Er wordt dus niks ingespoten. De eerste reactie van de spier is het aanspannen van de vezels rondom de aangedane vezels. Vervolgens ontspant de spier zich. U kunt dit ervaren als een soort licht schokje of kramp (twitch).
Dry Needling heeft zich bewezen als effectieve behandelmethode om triggerpoints te deactiveren. Het resultaat hiervan zou u kunnen ervaren als pijnvermindering, verminderde spierspanning of een toename van kracht of mobiliteit. Daarnaast is deze behandelmethode ook uiterst effectief als toevoeging op bijvoorbeeld oefentherapie of manuele therapie.

Behandeling

Dry needling kan in de volgende gevallen goed toegepast worden;
- Pijn in een spier of gewricht
- Stijfheid
- Verminderde kracht
- Hoofdpijn
- Tintelingen / uitstralende pijn
- Sportblessures

Volg ons

Openingstijden

  • Maandag08:00-21:00
  • Dinsdag09:00-21:00
  • Woensdag09:00-12:00
  • Donderdag08:00-21:00
  • Vrijdag08:00-17:30

Lid van

Onze locatie

© 2021 Lijfkracht Fysiotherapie