Chronische pijn

CHRONISCHE PIJN

Bijna 1 op de 5 Nederlanders ervaart aanhoudende pijnklachten. Denk bijvoorbeeld aan mensen met langdurige nekklachten, lage rugklachten, fibromyalgie, migraine, persisterende gewrichtsklachten en zo zijn er nog vele voorbeelden. Deze klachten zorgen vaak voor veel beperkingen in het dagelijks functioneren.
Daar waar er bij pijnklachten die acuut ontstaan vaak sprake is van een beschadiging van lichaamsweefsel (bijvoorbeeld een enkelverzwikking of een snee), zien we bij aanhoudende pijnklachten vaak geen beschadiging van het weefsel meer.
De processen die deze aanhoudende pijnklachten veroorzaken zijn anders dan bij acute pijn. In de loop van de tijd treden er veranderingen op in ons zenuwstelsel waardoor het anders kan reageren op prikkels. Normale signalen (lopen, staan of aanraking) kunnen nu opeens pijn veroorzaken.
Veel verschillende factoren kunnen invloed hebben op de veranderingen die optreden in het zenuwstelsel. Deze factoren zullen onderzocht moeten worden, om vervolgens te kijken waar de therapie voor deze pijnklachten uit zou kunnen bestaan. Wil je meer weten over pijn en chronische pijn? Bekijk eens onderstaande websites.

Websites over chronische pijn

- Pijn in beweging 

- Retrain pain (educatieve site)

- Zorgstandaard chronische pijn (patiënten versie)


Tineke Pieterson heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van chronische pijnklachten en is aangesloten bij het chronisch pijnnetwerk voor fysiotherapeuten; “Pijn in Beweging”. Wil je meer informatie of een afspraak maken? Bel gerust!

Volg ons

Openingstijden

  • Maandag08:00-21:00
  • Dinsdag09:00-21:00
  • Woensdag09:00-12:00
  • Donderdag08:00-21:00
  • Vrijdag08:00-17:30

Lid van

Onze locatie

© 2021 Lijfkracht Fysiotherapie